Achelse Kluis spoedig echt Trappist af?

25 januari 2023 om 12:21

Waar in juli 2020 de laatste monniken van de abdij reeds zijn afgedaald naar de abdij van Westmalle, waarmee de Achelse Kluis haar ‘Authentic Trappist Product’ label reeds verloren is gezien het voor een dergelijke aanduiding noodzakelijk is dat er ten minste 1 monnik actief deelneemt aan het brouwproces. Lijkt het er nu op dat het een kwestie van tijd is dat ook de officieuze term ‘Trappist’ binnenkort verleden tijd is.

Abdijbier

Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, zal de Sint-Benedictusabdij binnen afzienbare tijd in handen komen van ondernemer Jan Tormans. Deze verkoop zal betekenen dat de Sint-Benedictusabdij daarmee niet langer onder het bewind van Westmalle valt, en daarmee “degraderen” de bieren uit de Achelse Kluis serie tot zogeheten ‘Abdijbieren’. Hoewel zelfs dat geen garantie is mocht het bestemmingsplan van de locatie in de toekomst worden herzien.

De Toekomst

Wat de toekomst exact brengt voor de het bier van Achelse Kluis is voor nu nog gissen. Vooralsnog lijkt het er op dat de brouwerij het middelpunt zal blijven. In de statuten is verder opgenomen dat de uitstraling van de abdij behouden moet blijven.

Vermoedelijk worden de bestaande gebouwen gerenoveerd en wordt het geheel verder uitgebouwd tot een toeristische trekpleister.

Vorig bericht | Volgend bericht