Nieuwe smaken Pauwel Kwak van Brouwerij Bosteels

28 februari 2022 om 16:44

Enigszins out of de blue stuitte ik tijdens een zoektocht rondom de bier catalogus van Brouwerij Bosteels op een aantal nieuwe bieren. Waar de Pauwel Kwak, met het oog op het eigenzinnige bijbehorende glaswerk wellicht het meest bekende bier is in hun arsenaal, zijn ze evenzo bekend dankzij hun Tripel Karmeliet en de nieuwste telg hun Monte Cristo.

Daarnaast zou je Brouwerij Bosteels ook kunnen kennen van hun Brut Bier, de DeuS en de BBB01 en BBB02 welke zeker niet bij iedereen bekend zullen zijn, aangezien ze destijds exclusief zijn gebrouwen voor de Advents Kalender van Hopt en de core range nooit bereikt lijken te hebben.

Kwik, Kwek en Kwak, a new era of Kwak!

Waar menig speciaalbier liefhebber vermoedelijk wel eens kennis gemaakt heeft met hun reguliere Pauwel Kwak, een Amber kleurige Belgian Ale bier in het befaamde Koetsiers glas. En dit bier tot dusver het enige was met de naam Kwak (hun Tripel noemde ze bijv. Karmeliet, en hun Barrel Aged Belgian Strong Dark Ale kreeg de karakteristieke naam ‘Monte Cristo’ mee), wordt dit sinds begin 2022 uitgebreid met een 2 tal toevoegingen aan de Kwak familie (en nee, er lijkt vooralsnog geen relatie tot Kwik, Kwek en Kwak uit een bepaalde stripboeken serie).

Kwak Blonde

De 1ste nieuwkomer presenteert zich onder de naam Kwak Blonde, welke qua alcoholpercentage 1% lager gaat zitten dan de Pauwel Kwak.

Over dit blond bier van 7,4% is verder nog weinig bekend, maar de eerste checkin’s op Untappd geven te lezen dat ze qua smaken in lijn met de Pauwel Kwak zitten. In de geur zouden fruitige tonen zitten, daarnaast lijkt het bier “mout forward” te zijn en is er een lichte bitter waarneembaar die het geheel mooi afrond.

Reviews

Nieuwsgierig geworden naar de smaaknotities van dit bier? Check een van de reviews hieronder:

Kwak Rouge

Bier met kriekensmaak, valt er op het label te lezen, daarnaast is er over dit bier waar mogelijk nog minder te vinden, de Kwak Rouge schaart zich onder de categorie ‘Fruit Beer‘ en heeft 8% aan alcohol. Wellicht toch iets van toevoegingen van fruit welke voor extra fermentatie en alcohol gezorgd hebben t.o.v. haar Blonde broertje of zusje.

Reviews

Nieuwsgierig geworden naar de smaaknotities van dit bier? Check een van de reviews hieronder:

Verkrijgbaarheid – Update april 2022

De bieren maken inmiddels hun opwachten, zeker in België, maar ook in de betere bier speciaalzaken van Nederland verschijnen ze langzaam maar zeker ten tonele.

Vorig bericht | Volgend bericht