Tripel Karmeliet Grand Cru rijpt op Hout en krijgt extra Ingrediënt

29 oktober 2023 om 09:24

De Tripel Karmeliet van Brouwerij Bosteels. Al jaren een van de meest bekende tripels in het speciaalbierlandschap.

Afgelopen vrijdag werd de nieuwste telg aan een select gezelschap kenbaar gemaakt. De Tripel Karmeliet Grand Cru.

Nieuwste Ingrediënt: Rogge

Waar de reguliere Tripel Karmeliet op het label pronkte met haar kenmerkende “3 Granen” receptuur. Bestaat de basis voor Tripel Karmeliet Grand Cru niet uit 3, maar zelfs 4 verschillende graansoorten. Naast de bekende graan variëteiten gerst, tarwe en haver, bevat de Tripel Karmeliet Grand Cru als 4de graansoort: rogge.

Houtlagering

Dat is echter niet de enige karakteristieke aanpassing van deze Grand Cru t.o.v. de alom geliefde Tripel Karmeliet. Dit bier heeft namelijk ook een additionele houtlagering ondergaan.

Smaken

Deze hernieuwde samenstelling zou moeten leiden tot de perfecte prikkeling van jouw smaakzintuigen.

Gerst zorgt voor een rijke smaak, de tarwe voor een subtiele frisheid en haver voor een zijdezachte afdronk. De toevoeging van rogge staat garant voor meer pit, extra frisheid en een warme, volle smaak.

Daarbovenop ontdek je nog de kenmerkende smaak toevoegingen uit het hout. Door de Tripel Karmeliet Grand Cru te lageren op hout, komen naast de typische, vaak eiken achtige tonen, ook tonen van vanille de kop opsteken. Dit alles beloofd een mooi complexe variant van een van de bekendste tripels te worden.

Verkrijgbaarheid

De Tripel Karmeliet Grand Cru is vanaf 6 november vooralsnog exclusief online verkrijgbaar.

Vorig bericht |