Bierschrijver spreekt…! | S01E08 | Gert Christiaens – Oud Beersel

16 april 2024 om 08:40

Omschrijving

In deze podcast staat een bierstijl centraal die waarschijnlijk het verst afstaat van wat de meeste mensen verstaan onder ‘bier’: geuze lambiek. Van het rijke brouwerserfgoed van België is dit allicht de oudste nog bestaande bierstijl. Niettemin was in de jaren 1990 geuze lambiek op sterven na dood. Toen kwam er een herwaardering voor dit eeuwenoude bier.

 

Amerikaanse bierliefhebbers ontdekten geuze lambiek en door hun ogen konden Belgische bierliefhebbers ook herkennen hoe uniek en waardevol deze biertraditie eigenlijk is. Ook de geuzeproducenten gaven haar een impuls met de oprichting van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL). Gert Christiaens is sinds 2019 de voorzitter. Hij is brouwer en eigenaar van geuzeproducent Oud Beersel en te gast in onze podcast.

 

Een van de evenementen van de HORAL om geuze lambiek bij het publiek te promoten is Toer de Geuze. In het weekeinde van 4 en 5 mei vindt er weer een editie plaats van Toer de Geuze. Als je een rondje mee wilt, dan vind je hier nadere informatie.