Negende PINT Online Bierproeverij: Bieren van de Waddeneilanden

28 juni 2024 om 19:46 458 5

Omschrijving

De Bierverbinding organiseert vanaf de coronaperiode in 2020 online bierproeverijen in opdracht van Bierconsumentenvereniging PINT. De reacties van de deelnemers zijn elke editie dusdanig enthousiast, dat de proeverijen post corona door zijn gegaan. Op 28 juni 2024 was alweer de negende editie!

Op vier van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden staan brouwerijen, waarbij van de meeste brouwerijen de bieren alleen regionaal dan wel lokaal verkrijgbaar zijn. Wij hopen jullie derhalve te verrassen met een bierpakket waarvan de meeste bieren – zo niet alle – onbekend voor jullie zullen zijn. “Bieren van de Waddeneilanden” wordt het dus!

We hebben geruime tijd voor de live stream de brouwerijen bezocht om daar opnamen te maken. De bieren die we dan gelijk meenemen, zijn een week vooraf naar alle deelnemers verstuurd. Via YouTube gaan we om 20:00 uur live uitzenden, en bij elk bier zullen we de betreffende opnamen in de brouwerij en het proeven en bespreken van het bier laten zien. De volgorde en overige informatie zal in een begeleidende brief vermeld worden, alsmede een aantal spijscombinatietips. Ook nu gaan we weer uit van ongeveer 2,5 uur, waarin je de zes bieren samen met je partner of een vriend/buur/familielid kunt meeproeven.