PINT Online Bierproeverij 5 maart 2021 totaal

6 maart 2021 om 21:48 597 8

Omschrijving

Tweede PINT Online Bierproeverij met als thema Winterbieren.

Na de eerste digitale proeverij op 1 oktober 2020 met 260 deelnemers is er een tweede proeverij georganiseerd met 540 deelnemers, welke vooraf een bierpakket besteld hebben.
Ondergetekende, Frans Ruiter, Internationaal Biersommelier, eigenaar van De Bierverbinding en zeer gewaardeerd PINT-lid is gastheer voor deze avond.
Met hulp van PINT-leden Michiel Willems en Sander Braam hebben we afgelopen periode hard gewerkt aan het verbeteren van de technische ondersteuning van deze proeverij. De kwaliteit van de opnames vooraf bij de diverse brouwerijen zijn verbeterd en Michiel en Sander hebben tevens meegedacht over de opzet en kwaliteit van de livestream.

In de weken voor de proeverij hebben we een bezoek gebracht aan zes verschillende brouwerijen. Tijdens deze bezoeken zijn opnames gemaakt van de brouwerij en van het proeven van het betreffende bier. Deze filmpjes worden tijdens de livestream getoond. (N.B.: deze filmpjes zijn ook individueel via dit kanaal te bekijken.) Gedurende de proefavond wordt steeds weer het volgende bier aankondigen. Er worden per bier zo’n 20 à 25 minuten uitgetrokken, omdat de meeste pakketten samen geproefd zullen worden. Als je alleen gaat proeven adviseren we per bier een half flesje uit te schenken en de andere helft afgesloten te bewaren voor na de proeverij.

Een overzicht van de bieren:
1 Gebrouwen door Vrouwen, Glüh Weizen, Winterweizen, 6,5%, 8°C*
2 Fortbrouwerij Duits & Lauret, Black Emperor, Imperial Schwarz, 8,5%, 14°C*
3 Brouwerij Maximus, Arcticus, Winter Ale, 8,0%, 14°C*
4 Eembier, Grillig, Red IPA, 7,5%, 10°C*
5 Stanislaus Brewskovitch, Winter Blues, Zwaar Dubbel, 8,5%, 14°C*
6 Brouwerij De Werf, Jingle Xmas Spice Quadrupel, 9,0, 14°C*
*Advies drinktemperatuur

Heel veel kijk- en proefplezier!
Namens PINT, Jack Apallius de Vos,
namens De Bierverbinding, Frans Ruiter