Vijfde PINT Online Bierproeverij, 10 juni 2022

10 juni 2022 om 22:33 717 17

Omschrijving

Dit is inmiddels de vijfde PINT Online Bierproeverij die ondergetekende, Frans Ruiter, Internationaal Biersommelier, eigenaar van De Bierverbinding, PINT-lid van Verdienste en PINT bestuurslid, in opdracht van Bierconsumentenvereniging PINT georganiseerd heeft en tevens weer gastheer van deze avond is. De live-opnamen zijn gemaakt bij Brouwerij Egmond waarbij meesterbrouwer Albert Hoffmann de mede gastheer is.
Met hulp van PINT-leden Michiel Willems en Sander Braam hebben we afgelopen periode gewerkt aan het opnemen en bewerken van opnamen bij de desbetreffende brouwerijen. De opnamen bij Brouwerij Pronck in Leiden zijn door hen zelf aangeleverd en de opnamen bij Biercafé De Goudse Eend zijn gemaakt door Hermen Buurman van Culi Photo & Film.

Tijdens brouwerijbezoeken zijn opnames gemaakt van de brouwerij en van het proeven van het betreffende bier. Deze filmpjes worden tijdens de livestream getoond. (N.B.: deze filmpjes zijn ook individueel via dit kanaal te bekijken.) Gedurende de proefavond wordt steeds weer het volgende bier aankondigen. Er wordt per bier zo’n 25 minuten uitgetrokken, omdat de meeste pakketten samen geproefd zullen worden. Als je alleen gaat proeven adviseren we per bier een half flesje uit te schenken en de andere helft afgesloten te bewaren voor na de proeverij.

Een overzicht van de bieren:
Nr. Brouwerij Bier Soort % °C*
1. Brouwerij Pronck/Leidsche Limo Leidsche Limo Wit Witbier met Limoncello 5,5 5
2. Kaapse Brouwers/Maritiem Museum Kaapse Graanzuiger Koppig Blond 5,8 6
3. Uiltje Brewing Company/Data Science Lab Data Driven New England IPA 6,4 6
4. Brouwerij Egmond/Hortus Alkmaar Hortus Tripel Tripel met kruiden 7,5 8
5. Walhalla/De Goudse Eend/MoreBeer Duck & Eagle Double IPA 8,0 8
6. Brouwerij Hoop/Grolsch Vredespijp-je Blended Baltic Porter 8,3 10
*Advies drinktemperatuur

Heel veel kijk- en proefplezier!
Namens PINT, Jack Apallius de Vos,
namens De Bierverbinding, Frans Ruiter