Zevende PINT Online Bierproeverij

30 juni 2023 om 19:51 554 9

Omschrijving

Voor de 7e keer zal De Bierverbinding in opdracht van Bierconsumentenvereniging PINT een online bierproeverij organiseren, en wel op 30 juni 2023. Voor deze editie hebben we de mening gevraagd aan de nieuwe jongeren-afdeling van PINT.

Verdieping van biertype IPA en meer interactief
‘PINT Jongeren’ heeft nagedacht over de wijze waarop we de online proeverijen nog aantrekkelijker kunnen maken voor jongeren. Dit zonder uiteraard te veel het concept los te laten waarmee we afgelopen zes online proeverijen hebben gedaan. Het idee is om nu een keer een wat hipper bier te nemen en daar veel meer in te verdiepen: biertype IPA! Er zullen zes verschillende IPA (sub)stijlen geproefd worden, uiteenlopende bieren in kleur, geur en smaak. Ook zal de proeverij interactiever worden. We zullen jullie regelmatig vragen om jullie mening en/of wat jullie ruiken en proeven. Komt het overeen met wat de brouwer voor ogen had? Of zit er toch wel verschil tussen? Uiteraard gaan we het niet te serieus maken allemaal. En wellicht gaan we ook nog een quiz verspreid over de avond spelen, waarbij de winnaar een bierpakket ontvangt!

Live via YouTube
Zoals gebruikelijk starten we de live-uitzending via YouTube om 20:00 uur. Bij elk bier worden er opnamen getoond van de betreffende brouwerij en de uitleg van het bier door de brouwer. In de chat kun je vragen stellen die live worden beantwoord. Het nieuwe interactieve deel gaan we de komende tijd uitwerken. Voor elk bier wordt ongeveer 25 minuten uitgetrokken. De bierpakketten worden een week voor de proeverij opgestuurd, samen met een begeleidend schrijven en proefformulieren. Wij raden aan om met z’n tweeën van het bierpakket te genieten of om halve glazen te schenken en de rest later op te drinken.

Kosten
De proeverij kost € 18,50 voor zes bieren, waarbij PINT 50% van de verpakkings- en verzendkosten (totaal € 10,-) voor PINT-leden voor haar rekening neemt. Leden betalen dus € 23,50 en niet-leden betalen € 28,50. Als je alsnog lid wordt krijg je als nieuw lid óók 50% van de verpakkings- en verzendkosten vergoed! Naast dit voordeel ontvang je tevens vier keer per jaar het dikke PINT Magazine, ontvang je bij tientallen bierwinkels en biercafés korting en ontvang je een gratis muntje bij de bierfestivals van PINT.
Aanmelden kan via de pagina: https://www.pint.nl/portfolio…/pint-online-bierproefavond/