Dampegheest | Merakels

Wist je dat bierbrouwen en zuivel verwerken erg veel gemeen hebben? Niet voor niets brouwen wij in oude melktanks, door onszelf omgebouwd tot brouwinstallatie. En ook niet geheel toevallig zijn wij gevestigd in het voormalig
kaaspakhuis van Limmen. Vandaar dat wij als eerste brouwerij in Nederland weibier brouwen. Wei, een bijproduct bij het maken van kaas met veel vitamines, maakt van Merakels een bijzondere tripel met een fruitige smaak en een haast romige structuur.

Smaakbeleving:
Merakels is een goudkleurige tripel met een zowel fruitig als ietwat kruidig aroma. De fruitige kant van het bier komt van geel fruit als perzik en abrikoos, ondersteund door de zoetigheid van wei en lactose, die leiden tot een honingzacht en volmondig gevoel. Een klein zuurtje van het koolzuur en de lichte bitterheid houden de smaak in evenwicht en bescheiden karameltonen completeren het bier. Een lichtelijke prikkeling en zoete beleving blijven nog even hangen. Pas op: dit merakels lekkere bier is zwaar, maar drinkt makkelijk weg!

Naamgeving:
Merakels is Westfries voor buitengewoon, heel erg en geweldig. Deze tripel is dan natuurlijk ook merakels lekker!