S03E02 – De Untappd-check

29 oktober 2021 om 09:03

Omschrijving

Welkom bij aflevering 2 van het derde seizoen van De Biervrienden! Vanuit de zolderkamer in Utrecht proeven Maarten en Thom, geheel zoals je van ons gewend bent, speciaalbiertjes en geven zij hun ongefilterde mening.
Het rad van bier heeft gesproken, en op aanrader van Freek drinken we deze aflevering de Hazy Sunrise van Kees. Een fijne New England IPA van 7% met een stabiele en zoete smaak, waarin tonen van perzik duidelijk naar voren komen. En warempel: zowel Maarten als Thom kunnen met dit biertje door één deur!
Als Biervriendenbiertje heeft Thom een mooi exemplaar van Jopen meegenomen, en wel de Witte Rook. Een bijzondere combinatie: een helles Weizenbock met een Rauchbier die precies doet wat hij zegt en waarin de verschillen in waardering van beide heren toch iets toeneemt.
Maarten verzorgde deze aflevering het thema en zette Thom voor het blok: 2 rondes met elk 4 biertjes met in ronde 1 de bierstijl amber en in ronde 2 de bierstijl tripel, met aan Thom de vraag: welk biertje drink je en wat geef je dit biertje op Untappd? In deze Untappd-check wordt maar weer haarfijn duidelijk dat hoewel je jezelf goed denkt te kennen, je bij een blinde beproeving toch ook onderuit kunt gaan…

Jouw (lievelings)bier door ons beproefd hebben? Benader ons!
instagram.com/biervriendenpodcast/
facebook.com/biervriendenpodcast
Untappd: untappd.com/user/biervriendenpodcast
Gmail: debiervriendenpodcast@gmail.com

Intro muziek:
Upbeat Forever by Kevin MacLeod
Link: incompetech.filmmusic.io/song/5011-upbeat-forever
License: creativecommons.org/licenses/by/4.0/