S04E05 – Sinterkerst En Nieuw

30 december 2022 om 01:00

Omschrijving

Welkom bij aflevering 5 van seizoen 4 van De Biervrienden Podcast! In deze laatste aflevering van 2022 genieten Maarten en Thom weer als vanouds van heerlijke speciaalbieren. Geheel volgens het vaste format van onze podcast beproefden we de Old Style Porter van Brouwerij De Boei, het luisteraarsbiertje die biervriend Tom speciaal voor ons van Texel heeft meegenomen. Deze porter naar oud recept uit 1805 werd nogal verschillend ontvangen, waarbij Maarten zelfs meende dat dit bier beter met recept en al in 1805 had mogen blijven.
Inmiddels traditiegetrouw vergelijken we aan het eind van een jaar een nieuwe variant van een speciaalbier met een gerijpte variant die al een tijdje heeft mogen rijpen. Toepasselijk koos Maarten dit jaar voor een gerijpt biertje van eigen hand, namelijk de Houtgerijpte Rook Dubbelbock van Duits&Lauret die Maarten in aflevering 3 van seizoen 1 won tijdens de eerste Bierjonairsquiz! Al proevend en vergelijkend ondervonden de manenn dat de rijping van dit bijzondere bier een vernieuwde diepgang aan dit al overheerlijke bier geeft.
In het laatste thema van het jaar besloot Thom stil te staan bij de vele feestdagen van de maand december en nam hij Sinterklaasbieren mee van zowel De Bierbroeders & Friends als de inmiddels beruchte Hema bieren. Om er achter te komen in hoeverre de Sinterklaasbieren passen/lijken op het snoepgoed, proefde de heren al drinkend en snoepend een taai taai bier en naast elkaar een pepernotenbier en kruidnotenbier. Maken deze bieren het heerlijk avondje compleet of kan de Sint beter stilletjes ons huisje voorbij rijden?

Jouw (lievelings)bier door ons beproefd hebben? Benader ons!
instagram.com/biervriendenpodcast/
facebook.com/biervriendenpodcast
Untappd: untappd.com/user/biervriendenpodcast
Gmail: debiervriendenpodcast@gmail.com

Intro muziek:
Upbeat Forever by Kevin MacLeod
Link: incompetech.filmmusic.io/song/5011-upbeat-forever
License: creativecommons.org/licenses/by/4.0/