S04E07 – De Allerlaatste Achels

24 februari 2023 om 01:00

Omschrijving

Welkom bij aflevering 7 van seizoen 4 van De Biervrienden Podcast! Kortste maand van het jaar, maar toch een lange, gezellige en bierige aflevering! Bedroefd door het nieuws dat Brouwerij De Man stopt, drinken de mannen als luisteraarsbiertje de Black Treats, het laatste brouwsel van Brouwerij de Man. Gerijpt op rye whiskey vaten is deze Triple Chocolate Ice Cream Stout een hele mond vol, waar beide heren genieten van de rijkheid en complexiteit van dit bier!
Het is vandaag Nationale Tortillachipsdag en dat is Thom niet onopgemerkt voorbijgegaan. Naast het Biervriendenbiertje, de Langharig Tuig van Van Moll, heeft hij tortillachips, guacamole, tomatensalsa en crème fraîche meegenomen om een ware bier & spijscombinatie voor te schotelen. Dat bier en spijs wat doet hebben beide heren ervaren, maar hoe succesvol de combinaties zijn valt te betwisten.
In het thema, verzorgd door Maarten, leren de heren wederom over een stoppende brouwerij. Maarten brengt het nieuws dat de Belgische Trappistenbrouwerij Achel van eigenaar verandert en mede hierdoor haar status als Belgische Trappistenbrouwerij verliest. Om te kunnen beoordelen of de heren het verlies van de Trappistenbieren van Achel een gemis zullen vinden, heeft Maarten de Achel Blond, de Achel Bruin en de Achel Bruin Extra meegenomen. Een klassiek themaatje vol klassieke bieren waar de heren eens lekker voor gingen zitten!

Jouw (lievelings)bier door ons beproefd hebben? Benader ons!
instagram.com/biervriendenpodcast/
facebook.com/biervriendenpodcast
Untappd: untappd.com/user/biervriendenpodcast
Gmail: debiervriendenpodcast@gmail.com

Intro muziek:
Upbeat Forever by Kevin MacLeod
Link: incompetech.filmmusic.io/song/5011-upbeat-forever
License: creativecommons.org/licenses/by/4.0/