S04E10 – Bier en Spijs – Pannenkoekeneditie

26 mei 2023 om 02:00

Omschrijving

Welkom bij aflevering 10 van het vierde seizoen van De Biervrienden Podcast! Speciaal voor deze aflevering is biervriend Michael aangeschoven in het pittoreske Best om weer te genieten van dat heerlijke speciaalbier!
In een andere volgorde dit keer beginnen de heren aan het Biervriendenbier van Thom, die hij ondanks zijn vergeetachtigheid nog nét op de valreep heeft weten te bemachtigen. Een tripel met een lange naam: The Uplifting Triple Decker Flying Apparatus van Strieper Craft Beer bijt het spits af van deze aflevering. Ondanks de korte voorbereiding blijft de vraag staan: heeft het bier de mannen in hogere sferen kunnen brengen of kan dit bier maar beter snel voorbij vliegen?
Biervriend Michael was niet met lege handen aangekomen en nam een biertje mee vanuit de geboorteregio van de mannen: de Blije Baron van Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit dubbel bier werd een ware trip through memory lane voor de heren, en met een eigen flesje per persoon was het ouderwets genieten geblazen!
Het thema van Maarten moest op dit moment, zo zei hij vooraf aan deze aflevering. Voor dit zaterdagmiddagthema heeft Maarten al vroeg in de keuken gestaan, want hij heeft verschillende soorten pannenkoeken gebakken. Met behulp van de bierbutler app heeft Maarten een bier en spijs combinatie gemaakt met de appelpannenkoek, rozijnenpannenkoek, kaaspannenkoek en spekpannenkoek. De uitdaging: proef de pannenkoek naast de verschillende speciaalbieren en vindt de juiste match. Kortom: een smaakvol thema vol (uiteenlopende) meningen!

Jouw (lievelings)bier door ons beproefd hebben? Benader ons!
instagram.com/biervriendenpodcast/
facebook.com/biervriendenpodcast
Untappd: untappd.com/user/biervriendenpodcast
Gmail: debiervriendenpodcast@gmail.com

Intro muziek:
Upbeat Forever by Kevin MacLeod
Link: incompetech.filmmusic.io/song/5011-upbeat-forever
License: creativecommons.org/licenses/by/4.0/