S04E11 – Een Alcoholvrije Update

30 juni 2023 om 02:00

Omschrijving

Tof dat je luistert naar aflevering 11 van seizoen 4 van De Biervrienden Podcast! In deze laatste aflevering van het seizoen sluiten we een jaargang podcast maken en bier drinken af. Al genietend van een luisteraarsbiertje, een biervriendenbiertje en een thema praten de mannen over wat de beleving doet met de waardering van speciaalbier en vinden de heren wat van speciaalbierfestivals.
Het luisteraarsbiertje komt dit keer van onze vrienden van de Milky Road Brewery. Op het Hop On Hop Off festival proefde Maarten de Boogie Weiss, een Dryhopped Weizen. Deze viel zo goed in de smaak dat hij beproefd moest worden in de podcast, zo vond Maarten.
Ook het biervriendenbiertje stond deze aflevering op Maarten’s naam. Maarten vond een exclusieve tripel: de Amai van de nanobrouwerij House of Pint uit Utrecht. Hiermee hoopte Maarten een klassieke tripel in handen weten te krijgen; iets waar de mannen naar op zoek gingen in deze tripel.
Alcoholvrij bier wordt het liefst vermeden in deze podcast, maar toch vond Thom het tijd voor een update. Tweeëneenhalf jaar na de januari aflevering uit seizoen 2 besloot Thom om in het thema wederom in de wereld van alcoholvrije bieren te duiken. Want, zo stelt Thom, heeft de wereld van alcoholvrij speciaalbier niet stilgestaan en heeft elk groot biermerk tegenwoordig wel een alcoholvrije- of alcoholarme variant. Kunnen de heren hun geringe lijst met lekkere alcoholvrije bieren aanvullen, of zijn de alcoholvrije bieren anno juni 2023 toch niet aan de heren besteed?

Ook dit seizoen bedanken we jullie voor het luisteren en we kijken er naar uit om jullie in september te mogen verblijden met seizoen 5 van De Biervrienden Podcast!