S05E03 – Een Prijzige Smaak

24 november 2023 om 01:00

Omschrijving

Welkom bij aflevering 3 van het vijfde seizoen van De Biervrienden Podcast! Back to the roots, want de heren nemen dit keer op bij en met biervriend Michael in Culemborg. Het luisteraarsbiertje kwam deze keer uit handen van Michael. Ondanks zijn ietwat nukkige houding richting de IPA’s, verraste hij Maarten en Thom met de Hammer Smashed Mango van Brouwerij Bliksem. En een verassing was het zeker, aangezien Michael dit biertje als beste kon waarderen.
Het perfecte Biervriendenbiertje voor Michael, aldus Maarten. Hij verzorgde de Zeit Tawny, een unieke samenwerking tussen Pohjala en Weihenstephan. Michael’s lievelingsbrouwerij gecombineerd met een voor hem unieke bierstijl: dat moest een hitje gaan worden. En deze parel van een bier was ook nog eens als onderdeel van de Cellar Series van Pohjala gerijpt op Tawny, Ruby en Witte portvaten. Genieten!
In het heerlijk chaotische thema van Thom werden Michael en Maarten wederom beproefd. Op zoek naar revanche voor De Pilstest, en als uitbreiding op het thema uit de aflevering Ho(l)ger of Lager, ging Thom op zoek naar het prijskaartje van beide mannen als het gaat om hun biersmaak. In elke ronde werden de mannen een goedkope, een middenmoot en een dure variant van een bepaalde bierstijl voorgeschoteld, waarna de mannen hun favoriete bier kozen om zo vast te stellen hoe prijzig hun smaak is. Dat prijs en smaak niet per se hand in hand gaan, werd in dit thema duidelijk zichtbaar. Welke fijnproever verschuilt zich achter de luxe biertjes en welke biervriend is de ware koning prijsfavoriet?

Jouw (lievelings)bier door ons beproefd hebben? Benader ons!
instagram.com/biervriendenpodcast/
facebook.com/biervriendenpodcast
Untappd: untappd.com/user/biervriendenpodcast
Gmail: debiervriendenpodcast@gmail.com

Intro muziek:
Upbeat Forever by Kevin MacLeod
Link: incompetech.filmmusic.io/song/5011-upbeat-forever
License: creativecommons.org/licenses/by/4.0/