S05E04 – De IJndejaarsaflevering

29 december 2023 om 01:00

Omschrijving

Welkom bij de laatste aflevering van 2024: S05E04 van De Biervrienden Podcast!
Deze aflevering op het menu: een luisteraarsbiertje gekozen door jullie, een Biervriendenbiertje van Thom en een thema van Maarten, maar in een iets andere volgorde van jullie van ons gewend zijn.
Omdat het luisteraarsbiertje een echt zware jongen is, besloten de mannen deze aflevering af te trappen met het Biervriendenbiertje van Thom: de Fresh Hop Fight Club uit de Battle Royale serie van Brouwerij Kompaan. Deze IPA, die de lichte tegenhanger vormt van het zwaardere geschut wat op de loer ligt, is gebrouwen met de speciale hopsoort Horizon. Deze vechter leidde ook bij de mannen tot wisselende belevingen van dit biertje.
Het zwaardere geschut, het luisteraarsbiertje door luisteraar Gerjan, was deze maand The First Ritual van Brouwerij Bliksem. Een knaller van een barrel aged barleywine uit de Anthology series, gerijpt in brandyvaten. Een biertje om rustig van te genieten en waar de heren ook echt even goed voor zijn gaan zitten.
Maarten kondigde aan dat het thema van deze aflevering een klassiekertje is en een voordehand liggend thema tijdens de decembermaand. Na een jaartje afwezigheid was het weer tijd voor een IJndejaarsthema, waarin Maarten en Thom de IJndejaars van Brouwerij ’t IJ uit 2022 vergeleken met de variant uit 2023. Dat rijping een bier verandert, werd ook tijdens dit thema weer mooi duidelijk, en leidde tot een mooi gesprek over wat je nou precies moet verwachten van een eindejaarsbier in aanloop naar het proostmoment.

Namens de Biervrienden wensen we jullie een knallend uiteinde en al het moois voor 2024!

Jouw (lievelings)bier door ons beproefd hebben? Benader ons!
instagram.com/biervriendenpodcast/
facebook.com/biervriendenpodcast
Untappd: untappd.com/user/biervriendenpodcast
Gmail: debiervriendenpodcast@gmail.com

Intro muziek:
Upbeat Forever by Kevin MacLeod
Link: incompetech.filmmusic.io/song/5011-upbeat-forever
License: creativecommons.org/licenses/by/4.0/