S05E05 – De Winterbieren

26 januari 2024 om 01:00

Omschrijving

Welkom bij aflevering 5 van het vijfde seizoen van De Biervrienden Podcast! In deze aflevering duiken we het nieuwe jaar in en hebben de heren een hoop te beproeven en te bespreken. Na een terugblik op 2023, waarin de heren hun persoonlijke top 3 speciaalbieren bespreken, belandden de heren bij het lusiteraarsbiertje van deze aflevering: de Maredsous Tripel, aangeraden door biervriend Koen. Een bijzonder mooi ogende tripel, die een hoop losmaakt.
Voor het biervriendenbiertje heeft Maarten een greep gedaan uit zijn persoonlijke collectie en nam hij de Grieze Vletje 12 PX Sherry / Balblair Whisky Barrel Aged mee, een dijk van een quad met een bijzonder mooie en gelaagde rijping. Dat dit een bijzonder biertje was, bleek uit het goede humeur die de mannen door dit bier kregen!
In het thema heeft Thom de hulp van Maarten ingeschakeld om de bierstijl Winter Ale onder de loep te nemen. 4 toegankelijke bieren die in deze categorie vallen, worden door de heren beproefd met als doel een oordeel te vellen over deze stijl. Al proevend en discussiërend banen Maarten en Thom zich een weg door de Winter Ales. Want vinden de heren dit wel een stijl, wat verwachtten ze van deze bieren en hoe ziet hun ideale Winter Ale eruit?
Dit alles hoor je terug in deze extra dikke januari-aflevering van De Biervrienden Podcast!