S05E06 – De Persoonlijke Tour

23 februari 2024 om 01:00

Omschrijving

Welkom bij aflevering 6 van het vijfde seizoen van De Biervrienden Podcast! In deze aflevering laten we, onder het genot van een gevarieerd assortiment aan speciaalbier, ons van de persoonlijke kant zien. Te gast deze aflevering is biervriend Tristan, die een primeur op zijn naam heeft staan: hij is de eerste Biervriend die een thema heeft verzorgd in de podcast!
Aangezien Tristan het thema verzorgde, namen Maarten en Thom twee Biervriendenbiertjes mee. Geheel in lijn met de bevindingen van aflevering 1 van seizoen 4 (Het Speciaalbierspectrum), nam Maarten de It’s Intergalactic mee, een West Coast Double IPA van 8,2% gebrouwen door Brouwerij Kees in samenwerking met Two Chef’s Brewing. Een gedurfd biertje met een hoog bitterheidgehalte met een hoop frisse fruitsmaken, die bij de mannen verschillende belevingen losmaakt.
Thom heeft een biertje van een andere bierstijl meegenomen die bij Tristan in de smaak viel, namelijk de Papa Quadrupel van Brouwerij Van Steenberge.
In het onwijs gezellige thema van Tristan wordt de vriendschap van Maarten en Thom eens goed onder de loep genomen. Want hoe hebben ze elkaar leren kennen, welke rol speelt de Poortwachter in hun vriendschap en zijn ze bestand tegen de ultieme Honeymoonquiz test die Tristan zorgvuldig heeft samengesteld? Memorabele verhalen en klassieke bieren passeren de revue in deze gezellig chaotische aflevering van De Biervrienden Podcast!