S05E08 – Alle Bieren Verzamelen!

26 april 2024 om 02:00

Omschrijving

Welkom bij aflevering 8 van het vijfde seizoen van De Biervrienden Podcast! De voorjaarsschoonmaak raasde door de kelders van Maarten en Thom en leverde een aantal unieke biertjes op voor deze aflevering. De aflevering staat dan ook in het teken van biertjes die Maarten en Thom gekregen hebben! Zo proefden de heren de Rare Kiwiet van DTC BRWRY, een biertje gemaakt door Luuk en zijn vriendengroep en meegenomen door Maarten. Een verfrissende IPA met kiwi, die ook nog eens goud won in de categorie IPA tijdens de BRAU Challenge 2023!
Biertje twee kwam van de hand van biervriend Tom, die zich afgelopen zomer op Texel bevond en vroeg of wij interesse hadden in Texels Geheim van de Texelse bierbrouwerij. Een heus mysterybeer die ons sterk deed denken aan een Palm en een Kilkenny.
Ook Thom droeg zijn steentje bij en nam wat bieren mee die hij voor zijn verjaardag had gekregen: een pakketje bieren van Brouwerij Broeders. De mannen proefden de Royale broeder, een Porter met paradijszaad, en ook werden twee bieren naast elkaar geproefd en met elkaar vergeleken, namelijk de Stevige Broeder en de Stevige Broeder Whiskey Barrel Aged. Zo sloten de heren af met een interessante smaakvergelijking waarbij deze Red Tripel eens goed en kritisch onder de loep werd genomen.

Jouw (lievelings)bier door ons beproefd hebben? Benader ons!
instagram.com/biervriendenpodcast/
facebook.com/biervriendenpodcast
Untappd: untappd.com/user/biervriendenpodcast
Gmail: debiervriendenpodcast@gmail.com

Intro muziek:
Upbeat Forever by Kevin MacLeod
Link: incompetech.filmmusic.io/song/5011-upbeat-forever
License: creativecommons.org/licenses/by/4.0/