S05E09 – De Weizen Test

31 mei 2024 om 02:00

Omschrijving

Welkom bij aflevering 9 van seizoen 5 van De Biervrienden Podcast! Samen met biervriend Michael staat er dit keer er een volle aflevering op het programma. Michael trapte het spits af met een wel heel bijzonder bier – de SátánTango, een samenwerking tussen Van Moll uit Eindhoven en Mad Scientist uit Hongarije. Deze Belgian Strong Golden Ale van 10,2% heeft op van alles en nog wat liggen rijpen, waaronder rumvaten, bourbonvaten en Tokajivaten, een zoete witte wijn uit Hongarije. Een ware smaaksensatie dus!
Van een vatgerijpte Belgian Strong Golden Ale gingen de mannen door naar een vatgerijpte Quadrupel uit handen van Thom. De Torenwachter Quadrupel, een bijzonder bier van Van de Streek uit Utrecht, heeft een jaar lang op Speyside vaten gerijpt in de kelders van de Domtoren.
En alsof dit biergeweld nog niet voldoende was, pakte Maarten uit met een lekker vol thema, waarin de mannen 10 verschillende Weizens beproefden. In deze Weizen Test ontdekten de mannen dat er toch aanzienlijke verschillen bestaan tussen de 10 Weizens en stelden ze gezamenlijk een top 3 lekkerste Weizens samen, zodat jij weet welke Weizens je het best kunt nemen op een terras in de zon.

Jouw (lievelings)bier door ons beproefd hebben? Benader ons!
instagram.com/biervriendenpodcast/
facebook.com/biervriendenpodcast
Untappd: untappd.com/user/biervriendenpodcast
Gmail: debiervriendenpodcast@gmail.com

Intro muziek:
Upbeat Forever by Kevin MacLeod
Link: incompetech.filmmusic.io/song/5011-upbeat-forever
License: creativecommons.org/licenses/by/4.0/