Presentatie 3-Granentripel St. Graangeluk ism Stadsbrouwerij Wageningen & Nederlands Openluchtmuseum

5 december 2022 om 20:30 7 0

Omschrijving

4 September 2022 mocht ik de release meemaken van een bijzondere 3 streekgranen tripel. Deze vond plaats in De Vlaamse Reus te Wageningen, waar Carel Oomes zijn gasten al sinds 1983 voorziet van de mooiste bieren.
Stadsbrouwerij Wageningen en Nederlands Openluchtmuseum hebben in samenwerking met stichting Graangeluk een bijzonder speciaalbier gebrouwen.
De basis ervan zijn drie Veluwse streekgranen. Deze 3-granen Tripel is gebrouwen met zomergerst, Veluws Kruiprogge en Aalter Troshaver die op agro-ecologische Veluwezoom-akkers hebben gestaan van Wageningen tot en met Renkum, Oosterbeek en Arnhem. Veel lokaler kan haast niet.
GraanGeluks eigen Marcel van Silfhout hield een mooi en persoonlijk verhaal, een fles werd officieel overhandigd aan een enthousiaste wethouder van Wageningen.
Het was mooi om de brouwers Thijs Tigchelaar, Stefan Duurkoop en Dennis Lebbing, Caféhouder
Carel Oomes (die het idee voor dit bier in eerste instantie opperde) en natuurlijk Marcel graangelukkig te zien worden van het proeven van dit bier, maar de gasten, waaronder onmiskenbaar dat heerlijke boegbeeld van de Nederlandse Biercultuur: Bert Couperus aka The Dutch Beer Ambassador stonden natuurlijk ook te popelen.
Razendsnel werd iedereen voorzien van een glas. En wat blijkt? Dit is een hele mooie volle, zachte tripel! Goed moutig, wat plakkerig en kruidig. En onmiskenbaar een rijp banaantje er doorheen geprakt (althans, zo lijkt het. Zo hoort het.)!
Cheerz!!!