Bier hamsteren wordt in de ban gedaan

21 juni 2021 om 12:00

Nadat de term hamsteren enige tijd werd vermeden door corona perikelen in 2020, lijken nu de tijden van knallende bieraanbiedingen voorbij. Voorzichtig lijkt de term hamsteren zijn opwachting weer te maken in de reclame uitspattingen van een grote supermarkt, precies op het moment dat de nieuwe alcoholwet bepaald dat per 1 juli 2021 nog maximaal 25% korting mag worden gegeven op alcoholhoudende dranken zoals ons geliefde gerstenat.

Uitgaande van een A merk krat prijs van €17,50 zou betekenen dat 24 flesjes premium pilsener niet langer voor €8,99 in je bezit geraken wanneer jouw favoriete merk in de aanbieding is, maar dit ruim €13,- wordt.

Ook de ‘1+1 gratis’ acties op diverse (speciaal)bieren, bieren in blik en Radlers zullen hiermee verdwijnen en worden maximaal ‘4 halen, 3 betalen’ wat dus de maximale korting van 25% weerspiegelt.

Hoe de markt hier op inspeelt valt te bezien. Brouwerijen kunnen natuurlijk de standaard prijs van hun kratten bier verlagen om zodoende toch bij de vertrouwde prijzen terecht te komen, maar het kan ook een knap staaltje inflatie zijn aangaande het budget dat jij jaarlijks aan bieren besteed.

Tot en met woensdag 30 juni kun je nog profiteren van de meest riante kortingen, daarna valt te bezien hoe de bier prijzen zich zullen ontwikkelen. Sla je slag, maar drink, met mate(n).

Vorig bericht | Volgend bericht