Gevestigde namen delven onderspit in peiling: Favoriete BeerTuber van 2022 – De Winnaar

3 januari 2023 om 12:11

In de afgelopen weken was het mogelijk om je stem uit te brengen op de voor jou, favoriete verschijning op het bierige video doek.

Naast de gevestigde namen, zoals een van de langst lopende bier review kanalen des vaderlands; Randy’s Bierblog, en de leden van The DutchBeerCollective, verschenen ook nieuwkomers als CraftBeer Display en Meester in Bieren ten tonele.

De verwachtingen

In theorie zou je de populariteit ten dele af kunnen lezen aan de statistieken op YouTube. Maar het beste bier van Nederland wordt natuurlijk ook niet bepaald aan de hand van de verkoopcijfers of de Untappd Rating en naar gelang de tijd verstrijkt zullen hier ook vaker “slapende accounts” tussen kunnen zitten.

Waar dergelijke statistieken natuurlijk door de jaren heen vergaard zijn, is een dergelijke peiling als Favoriete BeerTuber 2022 een moment opname, waardoor de populariteit subjectief wordt bepaald aan de hand van de actieve achterban op dat moment.

Kijkende naar de statistieken op YouTube qua views en abonnee’s leek het er op dat het best eens een walk in the park voor BeerGeekHolland zou kunnen worden, toch bleek al snel dat niets minder waar is.

Het verloop

Na de 1ste week snelde een van de favoriete Beer Geeks: Bart, ook wel bekend als Meester in Bieren naar de nummer 1 positie op de lijst en lange tijd leek hij met geruime meerderheid de geuzenaam te bemachtigen.

Langzaam maar zeker ontstond er echter ook wat reuring op de kanalen van DutchBeerGeek, Bieromaniac, Bier TV en Bier met Menno. Waardoor zij om beurten de Top 3 wisten te bestormen. Dit alles nog altijd in het kielzog van Meester in Bieren welke een comfortabele voorsprong van zo’n 10% tot 20% had op de nummer 2.

De winnaar

Maar uit het niets doemde daar halverwege de stemronde, de Proef Broeders op, ten tijde van het opstellen van de poll hadden zij slechts 5 video’s gepubliceerd. Maar al binnen 2 dagen stootte ze Meester in Bieren van de troon en sindsdien keken ze niet meer achterom.

Uiteindelijk waren zij het die met een ruime meerderheid van 40% van de stemmen overtuigend als lijstaanvoerder te eindigen. Dat maakt de Proef Broeders de Favoriete BeerTubers van 2022, op grote afstand gevolgd door respectievelijk Meester in Bieren en Bier TV.

Vorig bericht | Volgend bericht