Lowlander komt met HEMA tompoucen bier

1 april 2021 om 17:17

De 1ste tompouce stamt alweer uit 1858 en Lowlander vond het hoog tijd een ode te brengen aan dit oerhollandse gebakje. De ‘Tompouce Ale’ is een milkshake blondbier met toevoegingen van vanille en framboos.

Pfoe, het water loopt hier nu al in de mond, maar er was meer opzienbarend nieuws op deze bijzondere datum, hieronder de nieuwsflitsen van andere brouwerijen.

Naar nu blijkt, is dit bier wel degelijk in productie en wordt het gereleased op 22 april bij een HEMA bij jou in de buurt. Nog even geduld dus.

15 april 2021, Rectificatie

Brouwerij Frontaal en Brouwerij de Moersleutel fuseren

Eerder viel hier al te lezen dat Brouwerij Frontaal stopte (met hun Juice Punch series), maar vandaag maken zij een opmerkelijke samenwerking wereldkundig.

Vanaf 1 januari 2022 zullen wij dan echt onze krachten gaan bundelen. Wij zullen dan met brouwerij de Moersleutel fuseren. We zullen verder gaan als FRONTMOER. Uiteraard blijven wij in Breda actief. In Alkmaar zullen wij ons gaan focussen op de stouts. In Breda zullen wij ons gaan richten op de IPA’s.

Houten flessen voor de ware Cornet Oaked beleving

Want alleen een houten fles, is goed genoeg voor een de unieke “Oaked” bier beleving uit de Cornet Oaked.

Corso Zundert brouwt Dahlia Trappist met overschot aan dahlia’s

Na 3 maanden quarantine bij de Paters van de Abdij Maria Toevlucht, had Pieter van Zundert de perfecte bestemming voor de niet gebruikte dahlia’s. De trappist is verkrijgbaar in 3 varianten: een blonde versie met White Aster, een donkere met Dark Spirit en een tripel met een mix van dahlia’s.

Kwak To Go

Nu de terrassen en Belgische speciaalbiercafé’s voorlopig hun deuren gesloten houden, heeft Bosteels besloten om de beleving van het Pauwels Kwak koetsiersglas zo veel mogelijk te benaderen met dit Kwak To Go opzetstuk.

Drink je Duvel vanaf nu op de perfecte temperatuur

Nog te vaak bestaat er discussie op welke temperatuur een Duvel nu het best gedronken zou moeten worden, om aan alle onzekerheid een einde te maken (het antwoord is 5 °C), komt Duvel Moortgat met het Duvel Thermo Glas. Het rode logo duidt er op dat het bier te warm is, en bij het groene logo geniet je optimaal van jouw Duvel.

Juicy Tomato IPA van Tiny Rebel in samenwerking met Heinz

Honey Loops, Hops en Spaghetti Loops, je kunt je lol op met deze Heinz Juicy Tomato IPA.

Special thanks to

Voor het uitpluizen van het internet gaat mijn dank uit naar @BierenmetBor, @BiervanEijk, @BooksBeersandBeyond, @ConfessionsofaWhiskyFreak, @Reallater3003, @RonaldHavermans.

Vorig bericht | Volgend bericht