(Moer)sleutelen in de supermarkt?

21 maart 2021 om 17:01

Enige tijd geleden zagen we ineens blikken Moersleutel opduiken in een nieuwe huisstijl. Op dat moment was de beweegreden nog niet exact duidelijk, maar inmiddels weten we meer over deze “nieuwe” blikken.

Begin maart sloot Moersleutel namelijk een overeenkomst met MultiBier. MultiBier is een distributeur en importeur die waarschijnlijk een deel van de logistiek aangaande de bieren van de Moersleutel uit handen neemt. En, zo valt in het persbericht te lezen, deze overeenkomst ging gepaard met de introductie van een 4-tal ‘core range bieren’ (bieren die, in tegenstelling tot (eenmalige) core range bieren en specials “standaard” verkrijgbaar zijn) welke vooralsnog in ieder geval officieel leken te ontberen.

Aanvankelijk had het er alle schijn van dat bieren als de Motorolie en Smeerolie tot de vaste selectie bieren van Brouwerij de Moersleutel toebehoorden, maar van een echte ‘core range’ was vooralsnog geen sprake. Tot nu dus, de bieren welke het tot deze (internationale) vaste selectie hebben geschopt zijn:

  • Motor Oil, Russian Imperial Stout van 12%, voorheen bekend onder de naam ‘Motorolie’
  • Can Brûlée, Barley Wine van 9% met Crème Brûlée
  • Macaroon Machine, Pastry Stout van 11% met Kokos
  • Crank the Juice, New England IPA van 6%

Maar wat mogelijk ook erg interessant kan zijn voor de liefhebber van bieren van de Moersleutel is de mogelijke impact die deze samenwerking op de verkrijgbaarheid heeft. Natuurlijk vind je deze in menig slijter en bierwebshop, en met een beetje geluk heeft jouw supermarkt een overenthousiaste inkoper waardoor zelfs ‘de Barcodes serie’ bij jouw Jumbo in de schappen staat, maar dat kan zomaar verder worden uitgebreid. Een vluchtige blik op de site van MultiBier leert namelijk dat zij o.a. Brouwerij Kees, Dutch Bargain, Wild Mill, vandeStreek en Texels in hun portfolio hebben.

En laat dit nou net 5 van brouwerijen die in menig Jumbo zonder uitgebreide speciaalbier afdeling zijn terug te vinden. Het zou dus zomaar kunnen dat de Moersleutel met deze core range bieren binnen afzienbare tijd een plekje in het bier schap van bijv. een doorsnee Jumbo gaat veroveren, het gerucht gaat dat de bieren inmiddels zelfs hun weg naar Jan Linders al hebben gevonden, en aldaar, los van de ‘Motor Oil’ reeds stijf waren uitverkocht. Dus het heeft er alle schijn van dat zelfs bij deze ‘core range bieren’ de FOMO nog altijd hoogtij viert.

Vorig bericht | Volgend bericht