Nieuwsflits: 010 update uit (brouwend) Rotterdam

21 april 2021 om 09:25

Soms is er in een paar weken nieuws van brouwerijen die zich verenigen binnen 1 stad, per toeval blijkt dat nu het geval te zijn. Hieronder vind je een drietal bierige updates uit Rotterdam!

Kaapse BOB

Ook Kaapse Brouwers komt met een alcoholarme IPA, met, hoe kan het ook anders 0,10% alcohol.

De Kaapse BOB is natuurlijk een knipoog naar de “Bewust Onbeschonken Bestuurder” campagne van de overheid en een ode aan schilder Bob Ross, en het beoogd een IPA te zijn met het zelfde pittige, fruitige karakter met een mooie doordrinkbare bitterheid in de finish te hebben. Je besteld hem in de webshop, of spot hem in je plaatselijke slijter.

Brouwerij Noordt haalt €2.000,- op voor Diergaarde Blijdorp

Om Diergaarde Blijdorp een hart onder de riem te steken heeft Brouwerij Noordt de flessen van de Noordt Blond laten redesignen in een jungle thema. Met opdrukken van een olifant, giraf, leeuw en gorilla werd deze limited edition verkocht.

Ruim de helft van de opbrengt van dit bier werd gedoneerd aan Diergaarde Blijdorp wat uiteindelijk resulteerde in het mooie bedrag van €2.000,-. Mocht je nou mis hebben gegrepen, niet getreurd, inmiddels blijken er nieuwe plannen te worden gesmeed door Brouwerij Noordt en Diergaarde Blijdorp, dus hou de webshop van de dierentuin in de gaten.

Stadsbrouwerij Maasgoud stopt!

Waar je eerder ziet hoe diverse bedrijfstakken er samen voor proberen te zorgen om het hoofd boven water te houden, komt het ook voor dat brouwerijen van het toneel verdwijnen.

Eind vorige maand heeft Stadsbrouwerij Maasgoud besloten hun brouwactiviteiten voorlopig te staken, in het bericht op hun Instagram account geven ze aan dat ze “Maasgoud in een andere hoedanigheid voort zullen zetten”, dus hou de socials zeker in de gaten.

Vorig bericht | Volgend bericht