Oude Trappist maakt rentree en craft brouwer uit 2012 wordt opgeslokt

28 april 2021 om 15:15

De nieuwsflits van van vandaag heeft als thema “2012”. Een der Trappisten die in 2012 haar 150 jarig jubileum viert komt nu met de ‘Groen’ (en nee, het is geen Petit d’Orval) en een van ’s lands bekendste (craft) bier brouwerijen, opgericht in 2012 in Haarlem wordt verslonden door Royal Swinkels Family Brewers.

Chimay 150 / Groen

In 2012 brouwde de Trappisten van Chimay voor hun 150 jarige bestaan een authentiek Trappistenbier in de vorm van een ‘Sterk Blond’. Naast het frisse en fruitige karakter is dit smaakvolle bier extra krachtig van smaak. De aroma’s van munt, bergamot, limoen en eucalyptus zorgen er samen met de tonen van rozemarijn en kruidnagel voor een zachte rokerige smaakbeleving.

Swinkels neemt Uiltje Brewing Company over

Nadat toen nog brouwerij ’t Uiltje uit Haarlem in 2018 onder de vlag van Bier&cO al officieus onderdeel was van Royal Swinkels Family Brewers, zijn ze vanaf heden de enige aandeelhouder van Uiltje Brewing Company.

Voor alle details omtrent de overname van deze (voormalige?) craft bier brouwerij, kun je je richten op het persbericht.

Vorig bericht | Volgend bericht