Voorproevers onthullen 1ste smaken Hertog Jan Vatgerijpt 2021

29 augustus 2021 om 14:56

Dit bericht bevat spoilers over de smaakinvloeden van de nieuwe Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt

Let op!

Al jaren is Hertog Jan zoekende voor de perfecte manier om hun Grand Prestige Vatrijping voor te stellen aan het grote publiek. Vorig jaar gooide corona roet in het eten en werd de lancering al van maart, naar september verplaatst en werd de Vatgerijpt 2020: Whisky Editie uiteindelijk in een soort “light editie” geïntroduceerd.

Dit jaar besloot Hertog Jan het anders aan te pakken en werden er 1.500 ‘Voorproevers’ aangewezen en juist met dank aan deze Voorproevers zijn inmiddels de eerste 2 varianten voor de Grand Prestige Vatgerijpt 2021 naar buiten gekomen.

De Paradox van Zoet

Eerder hintte Hertog Jan zelf in haar video’s al naar mediterraanse invloeden. Geluiden over Cubaanse Rum, Spaanse Sherry, maar ook geluiden over “Maaswater Infused” en Port passeerde de revue.

Op 24 augustus werden de 1ste doosjes van de Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2021 ‘Voorproef Editie’ bezorgd en op social media wist menigeen de verleiding niet te onderdrukken en gingen de doosjes open.

Vatgerijpt Port Tawny

Voorproef Editie 1 bevat een flesje van 30CL Hertog Jan Grand Prestige. Maar wat het meest in het oog sprong was een buisje met ‘Versterkte Wijn’, naar later in de begeleidende video bleek was dit een verwijzing naar een ‘Port Tawny’.

Verder bevat het doosje:

  • Een Boekje over het smaakavontuur
  • Twee Bonbons
  • Blauwe Rozijnen
  • Een Azulejo

Vatgerijpt Moscatel

Voorproed Editie 2 bevat eveneens een flesje van de reguliere Hertog Jan Grand Prestige 2021 (terwijl het bier natuurlijk de Grand Prestige uit 2020 in zich heeft). Dit maal met een ‘Zoete Wijn’ op basis van de ‘Muscaatdrijf’ oftewel een Portugese Moscatel Wijn / Sherry.

Daarnaast bevat het doosje:

  • Een Boekje over het smaakavontuur
  • Een Limoncello Bonbon en een Mango Bonbon
  • Gele Rozijnen
  • Een Azulejo

Eind augustus / begin september komt er nog een doosje met een tweetal van de smaakinvloeden voor de Vatgerijpt 2021 Serie. Hou ons in de gaten voor de volgende smaken.

Belevingsvideo Voorproef Edities

Op YouTube heeft @bieromaniac een Livestream gehost waarin hij samen met Dennis de smaken van Voorproef Editie 1 & 2 proefondervindelijk ging ontdekken, ook Voorproef Editie 3 & 4 werden op een later moment door dit tweetal geproefd. Deze kun je hieronder terugkijken:

Benieuwd naar de volledige release van deze Paradox van Zoet?

Op locatie in Arcen heeft @Bieromaniac het eindresultaat van deze Portugal Serie kunnen proeven, hieronder zie je het volledige verslag.

Vorig bericht | Volgend bericht