Randy's Bierblog – Duitsland Biercompilatie.

11 juni 2014 om 11:16 104 2

Omschrijving

Hierbij de beloofde compilatie en verdere info over de bieren:

1: Maisels Weisse Dunkel. Geen verkeerde Dunkel-weiss maar er zijn betere te vinden.
2: Köstritzer Schwarzbier. Een lekker Schwarzbier die duidelijke tonen van koffie en bittere chocolade bevat. Grote aanrader!
3: Frankenheim Alt. Een goed voorbeeld van een Alt bier, aangenaam kruidig en een licht geroosterde smaak.
4: Diebels Alt. De bekendste Alt maar in mijn bescheiden mening niet beter dan de Frankenheim.
5: Grevensteiner. Dit bier heb ik ook een review gegeven uit fles maar de honing achtige zacht en zoetheid is van de tap toch minder en smaakt dit bier een tikkeltje bitterder.
6: Bayreuther Landbier. Niet onaardig maar de smaak is weinig uitgesproken en tamelijk vergeetbaar.
7: Erdinger Dunkel. In tegenstelling tot hun gewone weissbier is deze dunkel meer uitgesproken in smaak, een aangename bittere toets van chocola met op de achtergrond een aangename zoete toets van banaan.
8: Krombacher Weizen. Op het glas staat alcoholvrij maar het gaat wel degelijk om de normale versie. Een standaard hefe-weiss bier en dat vanzelfsprekend in de positieve zin van het woord. Zeker een weizen die ik altijd wel probeer mee te pakken.
9: Krombacher Dunkel, een nog vrij nieuw bier dat een fijne licht zoetige smaak heeft en doet denken aan geroosterde mout, het fijne bittertje in de afdronk maakt dit dorstlessende bier compleet.

Pilseners:
10: Allgäuer Büble Bier Edelbräu. Een redelijk pils die eerder de moutige als de hoppige kant op gaat, zeker niet vies maar ook niet wereldschokkend.
11: Pardál, een bier uit Tsjechië die een lekkere en fijne bittere afdronk heeft en daarmee verfrissend en dorstlessend werkt, zeker welkom met warm weer!
12: Gaffel Kölsch. Fijne hop bitterheid in de afdronk en een zacht moutige smaak in de beginsmaak, helemaal geen verkeerde pilsener!
13: König Pilsener. Een pils wat heel erg in de buurt komt van Bitburger. Lekker en kenmerkend Duits met een aangename hop bite, heb hier erg van genoten met de zon erbij!