🎁 Audio boek: Van Hard werken naar met je Hart werken: De Bourgondische kerst van Jasper

25 december 2023 om 00:11

Omschrijving

📖 Verhaal:

In een wereld van onverbiddelijk tempo en torenhoge wolkenkrabbers leeft Jasper, een archetype van de moderne zakenman. Zijn leven, gekenmerkt door materieel succes maar diepe eenzaamheid, neemt een onverwachte wending op Kerstavond. Een wonderbaarlijke gloed doorbreekt de eenzaamheid van zijn appartement, vol koele efficiëntie en ongebruikte keukenapparaten, en dwingt Jasper tot een zeldzaam moment van rust en aanwezigheid. Deze avond markeert het begin van een reeks ontmoetingen met vijf Bourgondische geesten, die elk een andere dimensie van het leven belichten en hem meenemen op een transformatieve reis.

De Geest van het Onthaasten toont Jasper verloren momenten en de schoonheid die hij heeft gemist door zijn haast, terwijl de Geest van Gastvrijheid hem de waarde van verbinding en tijd voor elkaar leert. De Geest van Ruimdenkendheid opent zijn ogen voor culturele diversiteit en de Geest van Eten en Drinken Waarderen brengt hem een les in culinaire vreugde. Uiteindelijk leert de Geest van het Leven Vieren Jasper om het leven in al zijn vormen te vieren.

Deze reis brengt een diepgaande verandering in Jasper teweeg. Hij begint zijn levensloop te bevragen en hoe hij de lessen van de geesten kan integreren in zowel zijn persoonlijke als professionele leven. Dit nieuwe inzicht wordt verder versterkt door een onverwachte uitnodiging tot het testament van zijn overleden oma Clara. In een oud landhuis ontvangt Jasper een erfenis die een diepere verbinding met zijn verleden en zijn grootmoeder belooft.

Gesterkt door deze ervaringen, besluit Jasper zijn nieuwe inzichten te delen en een Bourgondisch Nieuwjaarsfeest te organiseren. Hij nodigt oude vrienden, collega’s en familie uit, waaronder Emma en Mark, die eerder twijfelden aan zijn veranderde levenshouding. Het feest, gevuld met ambachtelijk bier, heerlijk eten en diepgaande gesprekken, symboliseert Jaspers transformatie en zijn wens om de filosofie van het voluit leven te delen.

Terwijl het nieuwe jaar aanbreekt, reflecteert Jasper op de lessen van de geesten en de warme nasleep van menselijke verbinding. Hij omarmt zijn nieuwe rol als baken van Bourgondische levensvreugde en realiseert zich dat het leven te kort is om niet volledig geleefd te worden. Met het kristal als herinnering aan zijn oma en de geesten, belooft Jasper elke dag te leven als een feest, beginnend nu, in de geest van ware Bourgondiërs.

❤️ Sponsor

Wil jij een aflevering sponsoren?

Stuur dan een mail naar ⁠⁠⁠info@wzwd.nl⁠⁠⁠

🍻 Wat Zullen We Drinken?

De Podcast waarin we (Speciaal) bieren gaan proeven in de vorm van een proeverij met Verhaal. De Verhalen nemen je in gedachte mee naar de essentie van het bier zoals de brouwer het ooit bedoeld heeft. Thuis bier drinken wordt een beleving, al helemaal als je dit combineerd met de lekker hapjes die je op onze site kunt vinden.

———-

💬 Deel je eigen ervaringen met ⁠⁠#WatZullenWeDrinken⁠⁠ of ⁠⁠#wzwd⁠⁠ en ook horen we graag je tips voor toekomstige proeverijen, laat je maar horen!

⭐ Abonneer je en geef ons 5 sterren als je van deze aflevering hebt genoten!

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/wzwd/message