#1 Kölsch vs Alt

14 juli 2023 om 12:39

Omschrijving

🍺 Bieren:

  • Frankenheim Alt
  • Früh Kölsch

📦 Bestel nu deze bieren via:

wzwd.nl/aflevering1

☝️ Hier vind je ook suggestie voor lekker hapjes die je in de winkel koopt of met een makkelijk recept.

🍻 Wat Zullen We Drinken?

De Podcast waarin we (Speciaal) bieren gaan proeven in de vorm van een proeverij met Verhaal. De Verhalen nemen je in gedachte mee naar de essentie van het bier zoals de brouwer het ooit bedoeld heeft. Thuis bier drinken wordt een beleving, al helemaal als je dit combineerd met de lekker hapjes die je op onze site kunt vinden.

🎙️ Deze aflevering:

In zowel Keulen als Düsseldorf zijn de brouwers, Klaus en Dieter, zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen, het afstemmen van hun brouwsels en het voorzichtig vullen van hun vaten. Het is bijna tijd om hun bier naar het festival te brengen en het te presenteren aan de jury.

Maar wie zijn de juryleden? Ze zijn bierkenners vanuit alle uithoeken van Duitsland, elk met hun eigen unieke smaakprofiel en ervaring. Zij zullen de ultieme beslissing nemen: wie maakt het beste bier van Duitsland?

Het is een zware taak, maar één die ze serieus nemen. Elk biertje wordt met precisie geproefd en beoordeeld, elk aroma onderzocht, elke smaak geanalyseerd. Want bij een bierfestival gaat het niet alleen om het bier zelf, maar ook om het verhaal erachter, de traditie, het vakmanschap en de liefde die in elk vat wordt gestopt.

Klaus en Dieter hebben hun verhaal, hun passie, hun toewijding aan hun brouwerijen. Maar hebben ze ook het bier dat de jury zal bekoren? Dat is een vraag die alleen de tijd kan beantwoorden.

In de volgende aflevering duiken we dieper in de voorbereidingen voor het festival, de nerveuze spanning in de aanloop naar de grote dag, en natuurlijk de bieren zelf. Maar voor nu wil ik je uitnodigen om met mij mee te gaan op deze reis, om te proeven van zowel de Kölsch als de Alt en de verschillen tussen de bierstijlen te ontdekken.

———-

💬 Deel je eigen ervaringen met #WatZullenWeDrinken of #wzwd en ook horen we graag je tips voor toekomstige proeverijen, laat je maar horen!

⭐ Abonneer je en geef ons 5 sterren als je van deze aflevering hebt genoten!