#10 🍺 De 12 Stuyvers bierbelasting in Hazerswoude

15 september 2023 om 00:01

Omschrijving

🍺 Bieren:

  • Heeren van Swieten blond
  • Castellum IPA Talus x Citra
  • Ridder Lodewijk Tripel
  • Moedige Margaretha Quadrupel

📦 Bestel nu deze bieren via:

wzwd.nl/aflevering10

☝️ Hier vind je ook suggestie voor lekker hapjes die je in de winkel koopt of met een makkelijk recept.

🎁 Speciaal Bier – December Kalender:

De aanstaande decembermaand belooft magie en gezelligheid, met de Speciaalbier – December Kalender als kers op de taart. Elke dag tot aan Kerst onthult een unieke podcastaflevering een zorgvuldig geselecteerd lokaal speciaalbier, rechtstreeks van ambachtelijke brouwerijen. Deze exclusieve kans biedt 24 dagen lang een boeiende reis vol karaktervolle bieren en verhalen, beschikbaar via je podcast platform.

Wees er snel bij, want de beperkte voorraad vliegt de deur uit.

Proost op een december vol verrassende smaken!

Bestel via: wzwd.nl/december

❤️ Sponsor

Wil jij een aflevering sponsoren?

Stuur dan een mail naar ⁠info@wzwd.nl⁠

🍻 Wat Zullen We Drinken?

De Podcast waarin we (Speciaal) bieren gaan proeven in de vorm van een proeverij met Verhaal. De Verhalen nemen je in gedachte mee naar de essentie van het bier zoals de brouwer het ooit bedoeld heeft. Thuis bier drinken wordt een beleving, al helemaal als je dit combineerd met de lekker hapjes die je op onze site kunt vinden.

🎙️ Deze aflevering:

Duik in de rijke geschiedenis van een klein dorpje waar de bouw van een kerk ooit leidde tot een eureka-moment en een bierbelasting! Reis terug in de tijd naar het Romeinse Rijk met “Castellum”, een bier dat de tand des tijds heeft doorstaan en zijn plaats heeft verdiend op het podium van het Open Nederlands Kampioenschappen bierbrouwen. Ontdek de adellijke intriges van de 15e en 16e eeuw, en laat je meeslepen door humoristische anekdotes over de prestigieuze Heeren van Swieten en hun verrassende connecties met het heden.

Ontmoet helden als Ridder Lodewijk van Montfoort, wiens moedige avonturen een inspiratie waren voor een robuuste Tripel, en de onverschrokken Margaretha van Kalslagen, die een cruciale rol speelde tijdens een tumultueuze opstand, en nu wordt geëerd met een rijke Quadrupel.

En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van Brouwerij de 12 Stuyvers. Leer over de ambities van meesterbrouwer Martijn de Zeeuw, die niet alleen bieren van wereldklasse creëert, maar ook kansen biedt aan jongeren die een helpende hand nodig hebben.

Dit is niet zomaar een podcast over bier. Dit is een reis door de tijd, een viering van cultuur, en een toast op de onvergetelijke karakters die geschiedenis hebben geschreven. Schenk jezelf een glas in, zet je koptelefoon op en laat je meevoeren door deze bruisende verhalen.

Proost! 🍻

———-

💬 Deel je eigen ervaringen met #WatZullenWeDrinken of #wzwd en ook horen we graag je tips voor toekomstige proeverijen, laat je maar horen!

⭐ Abonneer je en geef ons 5 sterren als je van deze aflevering hebt genoten!