#11 🍺 Proef de Toekomst: Chimay en de Revolutie van Duurzaam Bier

22 september 2023 om 00:36

Omschrijving

🍺 Bieren:

 

Chimay: Blauw, Rood, Goud, Tripel, 150

 

📦 Bestel nu deze bieren via:

 

wzwd.nl/aflevering11

 

☝️ Hier vind je ook suggestie voor lekker hapjes die je in de winkel koopt of met een makkelijk recept.

 

 

 

🍻 Wat Zullen We Drinken?

 

De Podcast waarin we (Speciaal) bieren gaan proeven in de vorm van een proeverij met Verhaal. De Verhalen nemen je in gedachte mee naar de essentie van het bier zoals de brouwer het ooit bedoeld heeft. Thuis bier drinken wordt een beleving, al helemaal als je dit combineerd met de lekker hapjes die je op onze site kunt vinden.

 

 

 

🎙️ Deze aflevering:

 

Deze podcast neemt je mee op een fascinerende reis door de wereld van Trappistenbieren, met een bijzondere focus op Chimay, een toonaangevende trappistenbrouwerij. Je ontdekt de rijke tradities en waarden achter deze bieren, zoals duurzaamheid, lokale steun, waterbehoud, en liefdadigheid. Chimay, gelegen op de grens van België en Frankrijk, belichaamt deze waarden in hun brouwproces.

 

Elk bier van Chimay wordt gekoppeld aan een specifieke waarde, en je leert hoe deze waarden tot uiting komen in hun brouwsels. De aflevering eindigt met een krachtig eerbetoon aan de monniken van Chimay, die niet alleen uitzonderlijke bieren produceren, maar ook gemeenschappen ondersteunen en liefdadigheidsinspanningen stimuleren.

 

Deze podcast biedt een meeslepende verkenning van Trappistenbieren en zal zeker de interesse wekken van elke bierliefhebber die op zoek is naar een dieper begrip van de ambachtelijke en culturele aspecten van deze bieren. Kies bewust bij het selecteren van bieren en waardeer de verhalen achter de brouwerijen. Proost op het prachtige ambacht van bierbrouwen!

 

———-

 

💬 Deel je eigen ervaringen met #WatZullenWeDrinken of #wzwd en ook horen we graag je tips voor toekomstige proeverijen, laat je maar horen!

 

⭐ Abonneer je en geef ons 5 sterren als je van deze aflevering hebt genoten!