#20 🍺 Van natuur tot Nevel: De brug naar wilde bieren

24 november 2023 om 00:12

Omschrijving

🍺 Bieren:

  • Nevel Wild
  • Nevel Minne
  • Nevel Tam
  • Nevel Bast

📦 Bestel nu deze bieren via:

⁠wzwd.nl/aflevering20

☝️ Op ⁠⁠wzwd.nl/aflevering20 vind je ook suggestie voor lekker hapjes die je in de winkel koopt of met een makkelijk recept.

❤️ Sponsor

Wil jij een aflevering sponsoren?

Stuur dan een mail naar ⁠⁠⁠info@wzwd.nl⁠⁠⁠

🍻 Wat Zullen We Drinken?

De Podcast waarin we (Speciaal) bieren gaan proeven in de vorm van een proeverij met Verhaal. De Verhalen nemen je in gedachte mee naar de essentie van het bier zoals de brouwer het ooit bedoeld heeft. Thuis bier drinken wordt een beleving, al helemaal als je dit combineerd met de lekker hapjes die je op onze site kunt vinden.

🎙️ Deze aflevering:

In onze recente proeverij reisden we af naar de wereld van toegewijde bierliefhebbers, waar hobby- en huurbrouwers hun passie voor ambachtelijk bier delen. Deze brouwers zien hun ambacht niet als een middel om de kost te verdienen, maar als een platform voor creatieve expressie en innovatie. Ze opereren buiten de bekende namen en massaproductie, waarbij ze zich onderscheiden door hun persoonlijke toewijding en innovatieve smaken.

We vierden de kunst van het brouwen, van de zorgvuldige selectie en het opschalen van ingrediënten tot het magische proces van fermentatie waarbij gist subtiele smaakprofielen tevoorschijn tovert. Speciale aandacht ging uit naar de Tamasteut en hun unieke Unkel Dunkel Hefe Weizen, een bier dat de uitdaging van gistselectie en smaakbalancering illustreert.

Het verhaal benadrukte ook de complexiteit en vaak onverwachte wendingen in het brouwen, zoals de ontwikkeling van de Yippee Ki Yay Modder Fokker, die onthulde hoe aanpassingen in het brouwproces essentieel zijn om de gewenste smaken en texturen te bereiken.

Deze proeverij was niet slechts een tocht door diverse bierstijlen, maar ook een viering van het Bourgondische leven – een herinnering om elk moment, elke slok en elk nieuw brouwsel te waarderen. We nodigen onze luisteraars uit om naast de grotere namen ook bieren van kleinere brouwers te proberen en zo de veelzijdigheid en rijkdom van de bierwereld te ontdekken.

Kortom, deze proeverij was een ode aan de gedrevenheid en het hartstochtelijke werk van de brouwers die met iedere batch bier hun liefde en levensvreugde delen. Proost op hun ambities en op de prachtige, smaakvolle bieren die zij creëren.

———-

💬 Deel je eigen ervaringen met ⁠⁠#WatZullenWeDrinken⁠⁠ of ⁠⁠#wzwd⁠⁠ en ook horen we graag je tips voor toekomstige proeverijen, laat je maar horen!

⭐ Abonneer je en geef ons 5 sterren als je van deze aflevering hebt genoten!

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/wzwd/message