#4 🍺 Met een roesje op de fiets door Tilburg

4 augustus 2023 om 00:00

Omschrijving

🍺 Bieren:

’t Roesje Blond
’t Roesje Hoppig Blond
’t Roesje Tripel
’t Roesje Quadrupel

📦 Bestel nu deze bieren via:
wzwd.nl/aflevering4
☝️ Hier vind je ook suggestie voor lekker hapjes die je in de winkel koopt of met een makkelijk recept.

🍻 Wat Zullen We Drinken?
De Podcast waarin we (Speciaal) bieren gaan proeven in de vorm van een proeverij met Verhaal. De Verhalen nemen je in gedachte mee naar de essentie van het bier zoals de brouwer het ooit bedoeld heeft. Thuis bier drinken wordt een beleving, al helemaal als je dit combineerd met de lekker hapjes die je op onze site kunt vinden.

🎙️ Deze aflevering:
In 2020 begon het verhaal van ’t Roesje aan een keukentafel in Tilburg. Twee vrienden, Dennis van den Beukel en Thijs Dingemans, begonnen met het brouwen van hun eigen bier, wat uitgroeide tot een groter avontuur. Het eerste succesvolle brouwsel, Blond, vond zijn weg naar vrienden en familie, en het nieuws over ’t Roesje verspreidde zich.

De fietstocht door Tilburg neemt ons mee naar de geboorteplaats van ’t Roesje, de Piushaven. Daar kunnen we genieten van het hoppige blond bier, dat perfect past bij de levendige sfeer van de haven.

Vervolgens gaan we naar het TextielMuseum, waar we de trippel ontdekken. Dit bier weerspiegelt de rijke geschiedenis van de textielindustrie in Tilburg en biedt een diepe en complexe smaak.

De laatste stop van de fietstocht brengt ons naar het standbeeld van Koning Willem II, waar we de quadrupel proeven. Dit donkere bier met zijn diepe smaken past perfect bij de majestueuze locatie.
Na deze bijzondere fietstocht blikken we terug op het avontuur van ’t Roesje. Het roesje staat centraal, dat gevoel van lichtjes aangeschoten zijn en het genieten van het moment. We heffen ons glas op ’t Roesje, op het avontuur, de vriendschap en het geluk van het leven.
———-
💬 Deel je eigen ervaringen met #WatZullenWeDrinken of #wzwd en ook horen we graag je tips voor toekomstige proeverijen, laat je maar horen!
⭐ Abonneer je en geef ons 5 sterren als je van deze aflevering hebt genoten!