#45 🍺 Bier drinken voor een goed doel; Golden Rhino, Unwrapp Beekgeeks BeatALS & Tietje

29 december 2023 om 00:15

Omschrijving

🍺 Bieren:

📦 Bestel nu deze bieren via:

⁠wzwd.nl/aflevering45

☝️ Op ⁠⁠wzwd.nl/aflevering45 vind je ook suggestie voor lekker hapjes die je in de winkel koopt of met een makkelijk recept.

❤️ Sponsor

Wil jij een aflevering sponsoren?

Stuur dan een mail naar ⁠⁠⁠info@wzwd.nl⁠⁠⁠

🍻 Wat Zullen We Drinken?

De Podcast waarin we (Speciaal) bieren gaan proeven in de vorm van een proeverij met Verhaal. De Verhalen nemen je in gedachte mee naar de essentie van het bier zoals de brouwer het ooit bedoeld heeft. Thuis bier drinken wordt een beleving, al helemaal als je dit combineerd met de lekker hapjes die je op onze site kunt vinden.

🎙️ Deze aflevering:

In aflevering #45 van de podcast duiken de presentatoren Jeroen, Tim en Lisa in de transformerende kracht van bier als een middel voor sociale verandering en goede doelen.

De aflevering begint met een pittige discussie over de meerwaarde van bier. Jeroen, vol vuur, omschrijft bier als een “sociaal bindmiddel,” maar wordt door Tim op zijn plek gezet met een nuchtere tegenwerping. Lisa ziet echter de diepere waarde van bier en stelt voor een Bourgondisch bierfeest te organiseren dat geld ophaalt voor verschillende goede doelen.

In Hoofdstuk 1, getiteld “Golden Rhino,” staat Jeroen in zijn hoek van de feestzaal, omgetoverd tot een stukje Afrika. Hij promoot de Golden Rhino bieren, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de bescherming van de neushoorn. De zaal reageert enthousiast, en de donaties stromen binnen.

Elk presentator kiest een eigen goed doel, maar gezien de lengte van de samenvatting, behandelen we hier enkel het eerste hoofdstuk. Wat begint als een gezellige kroegdiscussie, mondt uit in een beweging die geld en bewustzijn ophaalt voor ernstige problemen, zoals de bedreiging van de neushoorn en andere nader te benoemen doelen. De aflevering balanceert tussen luchtigheid en serieuze thema’s en laat zien hoe bier kan bijdragen aan de goede doelen en de verbetering van de wereld. 🍻

———-

💬 Deel je eigen ervaringen met ⁠⁠#WatZullenWeDrinken⁠⁠ of ⁠⁠#wzwd⁠⁠ en ook horen we graag je tips voor toekomstige proeverijen, laat je maar horen!

⭐ Abonneer je en geef ons 5 sterren als je van deze aflevering hebt genoten!

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/wzwd/message