#50 🍺 Duizend Jaar in de Brouwerij: De Tijdloze Verhalen van Weihenstephaner

1 februari 2024 om 00:38

Omschrijving

🍺 Bieren:

 

    • Weihenstephaner Original Helles

 

    • Weihenstephaner Kristall

 

    • Weihenstephaner Vitus

 

    • Weihenstephaner Korbinian

 

 

📦 Bestel nu deze bieren via:

 

⁠wzwd.nl/aflevering50

 

☝️ Op ⁠⁠wzwd.nl/aflevering50 vind je ook suggestie voor lekker hapjes die je in de winkel koopt of met een makkelijk recept.

 

 

 

❤️ Sponsor

 

Wil jij een aflevering sponsoren?

 

Stuur dan een mail naar ⁠⁠⁠info@wzwd.nl⁠⁠⁠

 

 

 

🍻 Wat Zullen We Drinken?

 

De Podcast waarin we (Speciaal) bieren gaan proeven in de vorm van een proeverij met Verhaal. De Verhalen nemen je in gedachte mee naar de essentie van het bier zoals de brouwer het ooit bedoeld heeft. Thuis bier drinken wordt een beleving, al helemaal als je dit combineerd met de lekker hapjes die je op onze site kunt vinden.

 

 

 

🎙️ Deze aflevering:

 

In deze aflevering van “Wat Zullen We Drinken?” hebben we een tijdreis gemaakt door de rijke geschiedenis van Weihenstephan, de oudste nog bestaande brouwerij ter wereld, gesticht in het jaar 1040. We bezochten het verleden toen bier een nieuwe betekenis kreeg met het Reinheitsgebot en verkenden hoe dit brouwmanifest het karakter en de kwaliteit van het bier van Weihenstephan vormde.

 

We ontdekten de Original Helles, een klassiek Weihenstephaner bier dat een brug slaat tussen traditie en de zuiverheidseisen van het Reinheitsgebot. We vertelden over het ontstaan van het Oktoberfest, waarbij we de kleurrijke tradities belichtten die zich rondom dit bierfeest hebben ontwikkeld, en bespraken de unieke helderheid van de Weihenstephaner Kristallweizen in contrast met de troebelheid van een traditionele Hefeweissbier.

 

De invloed van de industriële revolutie op de brouwkunst kwam aan bod met een knipoog naar de mogelijke connectie tussen James Watt en het lokale Weihenstephaner bier. We verdiepten ons in de Vitus, de Weizenbock die symbool staat voor de innovatie die de industriële revolutie in de brouwerij heeft gebracht.

 

Vervolgens verkenden we de turbulente 20e eeuw en hoe Weihenstephan zijn bieren als symbool van Duitsland naar de wereld exporteerde, met een speciale vermelding van de Korbinian die Kennedy mogelijk proefde tijdens zijn historische bezoek aan Duitsland.

 

Tot slot keken we naar het huidige tijdperk waarin Weihenstephan niet alleen een brouwerij is, maar ook een kenniscentrum dat toekomstige bierbrouwers opleidt. We uitten de wens dat de waardering voor deze historisch rijke bieren zich verder zou verspreiden naar Nederland, om zo het Bourgondische leven verder te verrijken. Zo proosten we op een aflevering vol historie, ontwikkeling en de belofte van toekomstig biergenot.

 

———-

 

💬 Deel je eigen ervaringen met ⁠⁠#WatZullenWeDrinken⁠⁠ of ⁠⁠#wzwd⁠⁠ en ook horen we graag je tips voor toekomstige proeverijen, laat je maar horen!

 

⭐ Abonneer je en geef ons 5 sterren als je van deze aflevering hebt genoten!

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/wzwd/message