#51 🍺 Het Gouden Erfgoed: Het 150 jarige recept van Alfa’s edel pils

8 februari 2024 om 00:48

Omschrijving

🍺 Bieren:

 

    • Alfa Edelpils

 

    • Alfa Donker Bruin

 

    • Alfa Krachtig Dort

 

    • Alfa Herfstbok

 

    • Alfa Lentebok

 

 

📦 Bestel nu deze bieren via:

 

⁠wzwd.nl/aflevering51

 

☝️ Op ⁠⁠wzwd.nl/aflevering51 vind je ook suggestie voor lekker hapjes die je in de winkel koopt of met een makkelijk recept.

 

 

 

❤️ Sponsor

 

Wil jij een aflevering sponsoren?

 

Stuur dan een mail naar ⁠⁠⁠info@wzwd.nl⁠⁠⁠

 

 

 

🍻 Wat Zullen We Drinken?

 

De Podcast waarin we (Speciaal) bieren gaan proeven in de vorm van een proeverij met Verhaal. De Verhalen nemen je in gedachte mee naar de essentie van het bier zoals de brouwer het ooit bedoeld heeft. Thuis bier drinken wordt een beleving, al helemaal als je dit combineerd met de lekker hapjes die je op onze site kunt vinden.

 

 

 

🎙️ Deze aflevering:

 

In de aflevering van onze Alfa proeverij reisden we af naar het hart van bourgondisch genot door de lenzen van Alfa’s eerbiedwaardige brouwkunst. We begonnen onze tocht met het eerbiedige Alfa Edel Pils, een recept van 150 jaar oud dat de kern vormt van de brouwerij’s traditie, en ontdekten hoe dit pilsner, door niets anders dan puur vakmanschap, hoog staat aangeschreven in zowel nationale als internationale bierconcours.

 

We doken in de wereld van Alfa’s Krachtig Dort, een bier met historische diepgang en het bewijs van een familietraditie die kwaliteit en consistentie hoog in het vaandel draagt. Met zijn wortels in een recept uit 1953, blijft dit bier een standaard voor speciaalbieren in Nederland, erkend door zijn veelvuldige overwinningen op prestigieuze bierwedstrijden.

 

De proeverij bracht ook de creatieve geest van de brouwers naar voren met de jaarlijks wisselende recepten van de Alfa Lentebok en Herfstbok. Deze bokbieren weerspiegelden de vrijheid en innovatie die binnen de strakke kaders van traditie nog steeds mogelijk zijn, een frisse wind door de stabiele brouwsels heen.

 

Het slot van de proeverij nodigde uit tot reflectie op de ongeëvenaarde kwaliteit van Alfa’s Edel Pils; een les in de kunst van verfijning en een ode aan de onveranderlijkheid die in elke slok een stukje geschiedenis met zich meedraagt. We erkenden de kunst en het geduld die van veld tot glas reiken en vierden samen de triomf van tijdloos genieten.

 

Zo werd deze proeverij een toast op de rijkdom van bier, op de kunst die daarachter schuilt, en een pleidooi voor het leven dat we zo rijkelijk vieren, met respect voor het ambacht dat onze bourgondische levensstijl voedt.

 

———-

 

💬 Deel je eigen ervaringen met ⁠⁠#WatZullenWeDrinken⁠⁠ of ⁠⁠#wzwd⁠⁠ en ook horen we graag je tips voor toekomstige proeverijen, laat je maar horen!

 

⭐ Abonneer je en geef ons 5 sterren als je van deze aflevering hebt genoten!

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/wzwd/message