#53 🍺 Gulpener, de vrije brouwer; Brouwen Zonder Boeien

22 februari 2024 om 00:06

Omschrijving

🍺 Bieren:

  • UR-IPA
  • Oerblond
  • Sterk Rogge Tripel
  • Ijsbok

📦 Bestel nu deze bieren via:

⁠wzwd.nl/aflevering53

☝️ Op ⁠⁠wzwd.nl/aflevering53 vind je ook suggestie voor lekker hapjes die je in de winkel koopt of met een makkelijk recept.

❤️ Sponsor

Wil jij een aflevering sponsoren?

Stuur dan een mail naar ⁠⁠⁠info@wzwd.nl⁠⁠⁠

🍻 Wat Zullen We Drinken?

De Podcast waarin we (Speciaal) bieren gaan proeven in de vorm van een proeverij met Verhaal. De Verhalen nemen je in gedachte mee naar de essentie van het bier zoals de brouwer het ooit bedoeld heeft. Thuis bier drinken wordt een beleving, al helemaal als je dit combineerd met de lekker hapjes die je op onze site kunt vinden.

🎙️ Deze aflevering:

In deze verhalende proeverij volgden we het pad van Gulpener Brouwerij, een pionier in duurzaam en lokaal brouwen. Van de introductie van hun state-of-the-art brouwhuis, ontworpen om aan strenge duurzaamheidseisen te voldoen, tot hun unieke 25-miles concept, waarbij alle ingrediënten uit een straal van 40 kilometer worden gehaald. Deze lokale aanpak maakt gebruik van de vruchtbare Limburgse grond en de coöperatie Triligran, die een wederzijdse relatie biedt tussen boer en brouwer.

We verkenden ook het boeiende verhaal achter Gulpener’s IJsbock, een bier dat de kunst van vries-destillatie benut om een unieke, volle smaak te bereiken. Door een leercurve en een bezoek aan Schneider Weisse in Duitsland, slaagde Gulpener erin deze ingewikkelde techniek te meesteren.

De proeverij werd afgesloten met een reflectie op de filosofie van Gulpener, die zich richt op de vijf geboden van het Bourgondische leven. Ze benadrukken de waarde van het genieten van elk moment, het delen van vreugde, en het zorgen voor onze gemeenschap en planeet.

Kortom, Gulpener toont aan dat bier veel meer is dan een drankje; het is een uitdrukking van een plaats, een gemeenschap en een manier van leven. Proost op het Bourgondische leven en op een toekomst vol duurzaam genieten.

———-

💬 Deel je eigen ervaringen met ⁠⁠#WatZullenWeDrinken⁠⁠ of ⁠⁠#wzwd⁠⁠ en ook horen we graag je tips voor toekomstige proeverijen, laat je maar horen!

⭐ Abonneer je en geef ons 5 sterren als je van deze aflevering hebt genoten!

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/wzwd/message